Kocsord

Egészségügyi Támogatási Program I.

A hazai konvergencia régióban – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsord településen – megvalósított beruházás keretin belül az EU-FIRE csoport egy olyan gyártókapacitást épített ki, amely különféle válsághelyzetekben rendkívül rövid idő alatt képes átállni a Magyarország ellátása szempontjából kritikus alkatrészek és eszközök gyártására. A felállított új, automatizált, az ipar 4.0 irányelveihez igazodó, robotizált üzemben precíziós esztergálással és fröccsöntéssel előállítható termékek, így a teljesség igénye nélkül például az egészségügyben használatos védőszemüvegek, szilikon maszkok, mintavételi pipetták, fecskendők, száj-garat és orr-garat tubusok, implantátumok, protézisek és speciális berendezések (például lélegeztetőgépek, orvosi berendezések) egyedi alkatrészei lesznek előállíthatók akár részletes tervrajzok nélkül, mintadarab alapján is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon orvosi kesztyűket, műtéteknél alkalmazható csipeszeket és vérzéscsillapító eszközöket gyártanak az EU-FIRE Csoport szakemberei, de itt készülnek védőszemüvegek, szilikon maszkok és fecskendők mellett lélegeztető- és újraélesztő gépekhez különböző műanyag- és fémalkatrészek is.

Vállalatunk a komplex beruházást a véghatáridő előtt 3 héttel sikeresen befejezte, így biztosítva a magas műszaki színvonalú, nagy kapacitású egészségipari termékek gyártását.

A GYÁRTÓKAPACITÁSOK KIÉPÍTÉSE AZ ALÁBBI MÉRFÖLDKÖVEK MENTÉN VALÓSULT MEG


1. Tervezés (építész, technológiai), terület előkészítése – megvalósult


2. A gyártócsarnok komplett átépítése – megvalósult

Az építési tevékenység magába foglalta a technológiában szereplő legmagasabb szintű gyártóberendezések fogadására alkalmas terület kialakítását, infrastruktúra fejlesztését, és a termeléshez szükséges kiszolgáló helyiségek (MEO labor, iroda, gépészeti helyiség, raktár, kialakítását).


3. Automatizált gyártógépek beszerzése – megvalósult

A szűk határidők miatt a berendezések megrendelése párhuzamosan történt az épület fejlesztésével. A beszerzés és az építés megfelelő összehangolása rendkívül magas szintű koordinációt igényelt, amelyet vállalatunk sikeresen végrehajtott.
A megfelelő tervezésnek és ütemezésnek köszönhetően a piacvezető prémium kategóriás gyártógépek mindegyike leszállításra, telepítésre, és beüzemelésre került a megadott határidő előtt 3 héttel.


4. Engedélyeztetés, tesztüzem – megvalósult


5. Gyártócsarnok átadása folyamatos termelésre – megvalósult

Üzemünk rendelkezik ISO9001 tanúsítással, az ISO13485 tanúsítvány folyamatban, 2022. januárra tervezzük az auditot.
Az IATF16469-es szabványnak történő megfelelésünk előkészítési fázisban van.

Forrás: Kölcsey Tv YouTube