Circular Economy: Fókuszban a megújuló energia

Az EU-FIRE Kft. képviseletében Kovács Péter stratégiai igazgató is részt vett a 2017. április 28-án megrendezésre kerülő Circular Economy: Fókuszban a megújuló energia című konferencián és kerekasztal-beszélgetésen, amely a Szent István Egyetem, a Reykjavík Egyetem és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ közös szervezésének köszönhetően valósult meg.

A „circular economy”, vagy „cirkuláris gazdaság” elsődleges célja az erőforrások újra hasznosítása. Egy olyan alternatív modellt kínál – a hagyományos, lineáris gazdasági modellel szemben –, amely szem előtt tartja, hogy a természeti erőforrások felhasználása, átdolgozása termékekké, a termékek megvásárlása, használata, majd eltávolítása igen költséges, és hosszú távon nem jelent előnyös megoldást az erőteljesen fogyatkozó erőforrásaink miatt. A cirkuláris gazdaság igyekszik minél tovább fenntartani az erőforrásokat és a termékeket, és jelentős mértékben csökkenteni a hulladék mennyiségét.

A konferencia során arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a cirkuláris gazdaság témaköre egyre népszerűbbé válik a nagyvállalatok körében, egyre többen alkalmazzák, melynek részét képezi a hulladékmentes termelésre való törekvés és a megújuló energiák alkalmazása.

További tartalmak

Új orvosi innováció: a tűmentes injekció gyártása indulhat hamarosan Mátészalkán.

A tűmentes injekció egy amerikai cég terméke, amelyet a jövőben a közegészségügy több területén meghonosítanának. Az úttörő technológia akár az új koronavírus elleni oltások terén is előrelépés lehet.

További részletek

Jótékonysági árverés a COVID árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át. A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette. Az esemény támogatója volt az EU-FIRE Kft.

További részletek

2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek támogatása

Az EU-FIRE Kft. is segítséget nyújtott abban, hogy idén az első becsengetésig országszerte 2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek számára tudott eljuttatni minőségi tanszerekből álló csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Őszintén örülünk, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok kisgyerek számára így könnyebb lett az iskolakezdés. Reméljük, hogy egy kicsit a sikeresebb jövőjükhöz is hozzájárulhattunk ezzel.

További részletek

10. Székely Vágta

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Székely Vágtát, Székelyföld legnagyobb lovas rendezvényét. Az EU-FIRE Kft. évek óta a rendezvény egyik támogatója. Az eseményről, amelyet idén Farkaslaka lovasa nyert meg, itt olvashatnak részleteket

További részletek