EU-Fire Csoport a Reneo2017 szakkiállításon

A Hungexpo-n április 5-9. között Construma 2017 otthonteremtési és építőipari kiállítást részeként rendezték meg a Reneo 2017, V. Nemzetközi Megújuló Energia Szakkiállítást, amely az egyetlen hazai, kifejezetten zöld energiával foglalkozó szakkiállítás. A kiállítás résztvevője volt az EU-FIRE Kft., Magyarország egyik meghatározó, geotermikus energia hasznosításával foglalkozó vállalata.

Cégünk tulajdonos-ügyvezetője, Dr. Kovács Imre a geotermikus energia előnyeiről ismertségéről és a technológia elterjedésének korlátairól végzett lakossági online felmérés eredményeiről számolt be.

A Hungexpo Budapest Vásárközpontban április 5-9. között rendezték meg a Construma 2017 otthonteremtési és építőipari kiállítást, melyet csaknem 60 ezren kerestek fel. A Construma kiállítás része a Reneo 2017 5. Nemzetközi megújuló energia szakkiállítás, amely az egyetlen hazai, kifejezetten zöldenergia témával foglalkozó szakkiállítás. A kiállítás résztvevője volt az EU-Fire Kft., amely Magyarország egyik meghatározó, geotermikus energia hasznosításával foglalkozó vállalata. A 2011-ben alakult, magyar tulajdonú EU-Fire Kft. fontos szereplő a környezetbarát ingatlanfejlesztések és geotermikus beruházások piacán. A vállalkozás nevéhez fűződik a Makói Geotermikus Fűtőrendszer és a Csongrádi Geotermikus Kaszkádrendszer kiépítése, és jelenleg is több futó geotermikus projektjük van országszerte.

A geotermikus energiát azért érdemes választani, mert a Föld hője szinte kimeríthetetlen energiaforrás, s képes kiváltani a fosszilis (szén-, olaj-és gázalapú) hőtermelést. A geotermális erőmű nem terheli a környezetet, nincs káros anyag kibocsátása, ezért hozzájárul az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. De miért nem terjedt el nálunk a geotermikus energia felhasználása? A kérdés megválaszolására az EU-Fire Kft. online felmérést végzett a lakosság körében, a kutatás eredményeiről a Construma kiállításon sajtótájékoztató keretében számolt be Dr. Kovács Imre, a társaság egyik tulajdonosa. Összesen több mint 300-an töltötték ki azt az online kérdőívet, amely leginkább arra kereste a választ, hogy milyenek a magyar lakosság általános ismeretei a geotermikus energia előnyeiről és hogy melyek a technológia elterjedésének korlátai. A kérdőívek elemzése után kiderült, hogy a megkérdezettek szerint leginkább az információhiány és a beruházási költségek jelentik a legfőbb korlátját a geotermikus energia elterjedésének Magyarországon.

További tartalmak

Új orvosi innováció: a tűmentes injekció gyártása indulhat hamarosan Mátészalkán.

A tűmentes injekció egy amerikai cég terméke, amelyet a jövőben a közegészségügy több területén meghonosítanának. Az úttörő technológia akár az új koronavírus elleni oltások terén is előrelépés lehet.

További részletek

Jótékonysági árverés a COVID árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át. A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette. Az esemény támogatója volt az EU-FIRE Kft.

További részletek

2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek támogatása

Az EU-FIRE Kft. is segítséget nyújtott abban, hogy idén az első becsengetésig országszerte 2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek számára tudott eljuttatni minőségi tanszerekből álló csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Őszintén örülünk, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok kisgyerek számára így könnyebb lett az iskolakezdés. Reméljük, hogy egy kicsit a sikeresebb jövőjükhöz is hozzájárulhattunk ezzel.

További részletek

10. Székely Vágta

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Székely Vágtát, Székelyföld legnagyobb lovas rendezvényét. Az EU-FIRE Kft. évek óta a rendezvény egyik támogatója. Az eseményről, amelyet idén Farkaslaka lovasa nyert meg, itt olvashatnak részleteket

További részletek