Minősített Családbarát Helyként támogatjuk munkatársainkat!

Első alkalommal osztották ki a tanúsító védjegyeket: öröm és büszkeség, hogy a több mint 1000 pályázó között a díjazottak között vagyunk, ezzel is értékelve cégünk, vezetőink ilyen munkáját, elkötelezettségét! Dr. Kovács Imre ügyvezetőnk Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól vette át az Uránia Nemzeti Filmszínházban a tanúsító védjegy díjat.

Amikor arról beszélünk, hogy Magyarország családbarát legyen, fontosak azok a helyek, ahol minden generáció jól érzi magát. Ezért van szükség a családbarát szemlélet támogatására, azoknak a helyeknek a kiemelésére, amelyek úgy tekintenek a családra, mint több generáció szoros szövetségére. Ha valahová családok érkeznek, fontos, hogy a különböző igényű legkisebbek és legidősebbek is jól érezhessék magukat. Ennek a szemléletnek az elterjedését segíti a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. minősítése – mondta.

Az a cél, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A többfokozatú rendszer azt garantálja, hogy végig lehessen kísérni ezt a folyamatot. A bronz fokozat után ugyanis lehetőség van elnyerni a későbbiekben az ezüst, illetve az arany fokozatot is.

Nemcsak a gyermekvállalás előtt állók, vagy a gyermekeket nevelők segítése fontos egy munkahelyen, hanem az idős hozzátartozójukat, szüleiket ápoló munkavállalók élethelyzetére is tekintettel kell lenni – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a munkavállalók számára vonzó lehet, ha egy cég családbarát, hiszen a minősítés a jó munkaerőt is bevonzza. A családbarát szemlélet mellett pedig az anyagi segítség sem elhanyagolható. Utalt arra, hogy a júliusban életbe lépett Családvédelmi Akcióterv kedvezményeit eddig 90 ezer család vette igénybe. Fontosnak nevezte, hogy legyenek szolgáltatások is, ezt a célt szolgálja, hogy 2022-ig folyamatosan bővülnek a bölcsődei férőhelyek.

Király Barbara védjegy programmenedzser, auditor elmondta, hogy több mint ezer szervezet nyújtott be pályázatot, közülük a helyszínen 150 mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalat, valamint szolgáltató vett át díjat.

Ma már a munka nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár több gyermeket is fel lehessen nevelni odafigyeléssel, szeretettel. A családbarát szemlélet harmóniát, megelégedettséget, jobb életminőséget biztosít mindenki számára – fogalmazott.

Az eseményt mások mellett a Magyar Állami Operaház gyermekkara, a Csillagszemű Táncegyüttes és a Snétberger tanítványok műsora színesítette. A fináléban pedig a Pál utcai fiúk című musicalből hangzott el a legnépszerűbb dal, egyebek mellett a Most múlik pontosan, az Azok a szép napok, a Remek a hangulatom és a Jégből vagyok című dalok között.

További tartalmak

Új orvosi innováció: a tűmentes injekció gyártása indulhat hamarosan Mátészalkán.

A tűmentes injekció egy amerikai cég terméke, amelyet a jövőben a közegészségügy több területén meghonosítanának. Az úttörő technológia akár az új koronavírus elleni oltások terén is előrelépés lehet.

További részletek

Jótékonysági árverés a COVID árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át. A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette. Az esemény támogatója volt az EU-FIRE Kft.

További részletek

2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek támogatása

Az EU-FIRE Kft. is segítséget nyújtott abban, hogy idén az első becsengetésig országszerte 2000 hátrányos helyzetű iskolás gyermek számára tudott eljuttatni minőségi tanszerekből álló csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Őszintén örülünk, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok kisgyerek számára így könnyebb lett az iskolakezdés. Reméljük, hogy egy kicsit a sikeresebb jövőjükhöz is hozzájárulhattunk ezzel.

További részletek

10. Székely Vágta

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Székely Vágtát, Székelyföld legnagyobb lovas rendezvényét. Az EU-FIRE Kft. évek óta a rendezvény egyik támogatója. Az eseményről, amelyet idén Farkaslaka lovasa nyert meg, itt olvashatnak részleteket

További részletek