Cégünkről

Ismerjen meg minket!

eu-fire szekhaz

EU-FIRE Kft.

Az EU-FIRE Kft-t 2001-ben alapították tulajdonosai. 2007-ig több jelentős ingatlanfejlesztési projektben vett részt, amelyekben tervezési és fővállalkozói feladatokat végzett. Jelenlegi nevét 2007-ben kapta, azóta is EU-FIRE Ingatlanfejlesztő és Tanácsadó Kft-ként (Finance, Investment & Renewable Energy) működik.

Az EU-FIRE Kft. az ingatlanfejlesztések mellett a geotermikus energiaforrások fejlesztésének szakértőjeként stabil és eredményes magyar tulajdonú társaság, amely meghatározó szereplő a magyar környezetbarát ingatlanfejlesztések és beruházások piacán. Egyik legfontosabb mozgatóereje az innováció.

A környezetbarát energiaforrások fontosságát és kiemelkedő szerepét felismerve a társaság szakértő csapata a magyarországi geotermikus energiakutatások és felmérések aktív szereplője, élenjáró képviselője. Bízik abban, hogy eredményei elősegítik a magyarországi geotermikus energiaforrások használatának mielőbbi elterjedését.


Az EU-FIRE Kft. 2006-ban külön divíziót alapított, amely kifejezetten a geotermikus projekt technológiák szakmai kérdéseivel, a geotermikus projektek műszaki, jogi és pénzügyi megvalósíthatóságával foglalkozik. Ezenkívül az érintett hatóságokkal, szakértőkkel, önkormányzatokkal, befektetőkkel és más finanszírozókkal való kommunikációért felelős. Célkitűzése, hogy a geotermikus energia által kínált lehetőségeket kihasználva környezetbarát energiaforrás felhasználását biztosítsa Magyarországon. A geotermikus projektek finanszírozása érdekében kapcsolatban áll hazai és nemzetközi bankokkal, befektetőkkel, kockázati alapokkal. Ugyancsak jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a projektekre nyújtható állami és Európai Uniós pályázatok előkészítésében és sikeres felhasználásában, melyet a beruházásaikhoz eddig elnyert több milliárd forintos pályázati forrás igazol.

Cégünk filozófiáját Bethlen Gábor erdélyi fejedelemtől kölcsönöztük: „Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.”

EU-FIRE Kft. szolgáltatásai a geotermikus energia területén

  • Elemző tanulmány készítése (víz-, és hidrogeológiai vizsgálatok elkészítése, geotermikus potenciál elemzése, közintézmények energiaszükségletének felmérése, összehangolása, költségbecslés, megtérülési becslés készítése, megvalósíthatósági tanulmányok)
  • Projektvezetés, megvalósítás (engedélyezési terv elkészítése, költségszámítás, megtérülési számítás, kiviteli terv készítése, kivitelezők tendereztetése és kiválasztása, projektlebonyolítás és- koordinálás, műszaki ellenőrzés, próbaüzemek elvégzése, megvalósulási tervdokumentáció elkészítése, átadás)
  • Forrásstruktúra kialakítása (mind a beruházói, mind a banki háttér biztosítása)
  • Üzemeltetés