A nagy egészségipari gyártók között az EU-Fire Csoport


Ukrán, kínai, ausztrál cégek egyaránt érdeklődtek az EU-Fire Csoport mátészalkai üzemében készült prémium nitrilkesztyűk iránt. A helyszín Düsseldorf, ahol cégcsoportunk egy erős „magyar válogatott” tagjaként vett részt a MEDICÁN.

A világ legnagyobb orvosi, egészségipari szakkiállítása, így címkézik a düsseldorfi MEDICA kiállítást. Amelyik az utóbbi két évben csöppet gyengélkedett: 2020-ban a koronavírus-járvány okán kénytelen volt átköltözni az online térbe, 2021-ben pedig a magukat általában megmutatni vágyó vállalkozások mindössze háromnegyede volt ott – persze ez is több ezer céget jelentett. Az EU-Fire Csoport viszont tavaly sem maradt távol, és magától értetődő módon idén is képviselteti magát.

Ráadásul a 2021-es és a 2022-es jelenlét intenzitása és célja merőben eltér egymástól. Tavaly leginkább megmutatta magát és kapcsolatokat épített az EU-Fire Csoport, illetve igyekezett a nagy gyártók egyikeként pozícionálni magát – miközben szériagyártásban készülő termékekkel még nem rendelkezett, hiszen automatizált-robotizált mátészalkai egészségipari üzeme 2022 júliusáig próbagyártások során optimalizálta a termelési folyamatokat, illetve tökéletesítette a nitrilkesztyű minőségét. Idén viszont cégcsoportunk már prémium termékekkel tért vissza Düsseldorfba – melyekből egyaránt képes fedezni a hazai piac igényeinek 50-60 százalékát, illetve exportálni is.

A MEDICA számokban

4600

is több kiállító

15

magyar cég

160

ország

1,3

millió négyzetméter

Nem véletlen, hogy a „kijutási rutin” mindkét esztendőben azonos volt: a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség állította össze a hazai MEDICA-csapatot, az egészségipar fajsúlyos játékosaiból – márpedig a minőség és a kapacitás okán az EU-Fire Csoport is e körbe tartozik. A MEDICÁN többek között képviselteti magát a gyógyászati segédeszközök piacának meghatározó szereplője a Momert Zrt., vagy a hatvan éve kozmetikumokat és különböző higiéniai árukat készítő Florin Zrt. is. Egyszóval illusztris a „magyar válogatott”.

Mindenkit érdekel


Az EU-Fire Csoport „zászlóshajó-terméke” a mátészalkai üzemben készülő prémium nitrilkesztyű, és a jelek szerint az áru pozícionálása rímel a vásárlói igényekre. Kollégáink helyszíni beszámolója szerint rendkívül sokan érdeklődtek a magyar nitrilkesztyű iránt – bolgár, ausztrál, brit forgalmazó cégek képviselői látogatták meg az EU-Fire standját, Szabó Péter, az EU-Fire Kft. operatív igazgatója többek között egy ukrajnai vállalkozással folytatott ígéretes beszélgetést.

Érdemes megjegyezni, hogy távol-keleti (többek között kínai és koreai) cégek is felkeresték az EU-Fire Csoport kiállító terét – miközben az árra koncentráló piaci logika azt diktálja, hogy ezek a vállalkozások a közeli és olcsó távolkeleti kesztyűgyártoktól szerzik be termékeiket.

Ám ha a minőség legalább olyan fontos beszerzési szempont, mint az ár, akkor a tényleg elhanyagolható selejtmennyiséggel dolgozó és tartós, ergonomikus darabokat gyártó EU-Fire Csoport bármelyik piacon érdemi játékosnak számít.