Mezőgazdaság: újragondolt hagyomány

Van, amiben nem szabad kompromisszumot kötni, ilyen az élelmiszer is. Ha kiváló, az jó az ínynek, az egészségnek – és a szűkösebb időket is segít átvészelni.

Elérhetőségek

mezogazdasag@eu-fire.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértőink készséggel segítenek megtalálni a legjobb megoldást.

Makk, biogáz, víztisztító és a múlt: friss szemlélet az agrárberuházásokban

Egyszerre hozza vissza a „békebeli húsárukat” és alkalmazza a modern technológiákat az EU-Fire Csoport mezőgazdasági divíziója. Emellett következetesen teret ad a kis és közepes gazdaságok hatékonyságát javító hazai fejlesztéseknek.

Ambiciózus dologra vállalkozik az EU-Fire Csoport mezőgazdasági divíziója: arra, hogy élteti a magyar agrár- és gasztrohagyományokat – és mindezt fenntartható módon teszi. Nem vitás, a vállalás ellentmondásnak tűnhet. Csakhogy az utóbbi években úgy fordult az élet, hogy részben a múlt jelenti a jövőt. A múlt, amelyik az ízesség és a takarékosság kettősére épített. Utóbbi fogalom rendkívül szerteágazó. A spórolásnak eleink (de még nagymamáink és nagypapáink) korában is egyaránt része volt az energiafelhasználás-nélküli eltarthatóság, a jószág minden porcikájának konyhai alapanyaggá alakítása, egyes összetevők minimalizálása – lehetőleg az ízvilág lebutítása nélkül.

Az EU-Fire Csoport hiszi, hogy magyar fajták életben tartásával, innovatív, környezettudatos technológiák alkalmazásával, állatközpontú, a természetközeliség élményét adó tartási körülmények biztosításával, egy teljes termelési lánc kiépítésével és tisztességes ár-érték arány kialakításával újra „békebeli termékek” kerülhetnek az asztalra, még válság idején is.

Erről szól például készülő kisfüzesi beruházásunk, ahol egy génmegőrző sertéstelep segít sokasítani és népszerűsíteni a keszthelyi Magyar nagyfehér sertést.

Innen a jószágok egy része tenyészállatként kerül ki, másik része viszont egyedi ízesítésű, kiváló füstöltárúként – amelyek ízes, megfizethető ételek alapjául szolgálhatnak. Amíg viszont a kocák és a malacok itt időznek, takarmányukat „ősi összetevő”, makk dúsítja, és a szükségleteik fedezéséhez kellő energiát biogázüzem állítja elő.

Az EU-Fire Csoport mezőgazdasági divíziója persze nem kizárólag komplex projektekre koncentrál. Ígéretes, az állattartók mindennapjait megkönnyítő, működésüket olcsóbbá, hatékonyabbá tevő hazai találmányoknak ad teret. Legutóbb például egy olyan innovatív víztisztító berendezést emelt be a piacra, amelyik kisebb és olcsóbb konkurenseinél, és hatékonyan orvosolja a kis és közepes gazdaságok itatási problémáit.

Mezőgazdaság

Egy igazán hatékony és megtérülő víztisztító rendszer

Az itthon kapható legkisebb, itatásra is alkalmas víztisztító szisztémát kínáljuk önnek – amely többszörösen pénztárcakímélő. Ráadásul szinte univerzális: nemcsak a mezőgazdaságban állítható hadrendbe, de jó szolgálatot tesz, ha otthonok, nyaralók, panziók vízellátást kell biztosítani, illetve nagy értékű ipari gépek élettartamát is hatékonyan hosszabbítja meg.

Egy igazán hatékony és megtérülő víztisztító rendszer