Geotermia: a megújuló energia

Egy alternatív megoldás, amelyik érdemben válthatja ki a földgázt, és növelheti részesedését a hazai energiamixben.

Elérhetőségek

geotermia@eu-fire.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a legjobb projekt születhessen meg!

Olcsó és környezetbarát geotermiával enyhítjük az energiafüggőséget

Sikerrel menekülhet ki az energia-vészhelyzetből és építhet évtizedekig üzemelő zöld fűtőrendszereket Magyarország, ha közösségei, városai élni tudnak a geotermia jelentette lehetőségekkel. Mi ebben segítünk.

Lényegében még mindig egy alvó óriás, holott mindent tud, ami szükséges egy élhetőbb, biztonságosabb jövőhöz: ez a geotermia. Csakhogy Magyarország töredékét használja ki a termálvíz hőenergiájának hasznosításában rejlő lehetőségeknek.

Az EU-Fire Csoport küldetése, hogy felébressze álmából az óriást, és fenntartható megoldásokkal, megfizethető áron, az ellátásbiztonságot garantálva szolgáltasson energiát közösségeknek, városoknak, ipari szereplőknek.

Az EU-Fire Csoport 2006-ban alapította meg geotermia-divízióját, és mára a piac élvonalbeli szereplője lett: egy geotermikus rendszer létrehozásának minden mozzanatát mélységében ismeri, és az ötlet megfoganásától a fűtőrendszer átadásáig hatékonyan irányítja, bonyolítja a kutatási, műszaki, jogi részfolyamatokat, és persze a pénzügyieket is.

Utóbbiak esetében fontos megemlíteni, hogy a geotermikus projektek finanszírozásának sikere érdekében az EU-Fire Csoport egyrészt gyümölcsöző kapcsolatokat épített hazai és nemzetközi bankokkal, befektetőkkel, kockázati alapokkal, másrészt jelentős tapasztalatot halmozott fel, miként lehet hatékonyan bevonni állami és európai uniós pályázati forrásokat, akár milliárdos nagyságrendben.

A geotermikus hőenergia az utóbbi hónapokban rendkívül felértékelődött, hiszen az ukrajnai háború miatt a mindennapok keserű valósága lett az energiafüggőség, ahogy a gázárak fékezhetetlen drágulása is.

Az EU-Fire Csoport olyan megoldást ajánl, aminek költsége állandó és olcsóbb; ami üzembiztos, mert nem befolyásolják a beszerzési nehézségek; ami garantálja az ellátásbiztonságot; amivel egy város több millió köbméter gázt spórol, és így nem roncsolja a levegőjét sok ezer tonna szén-dioxiddal.

Szolgáltatások

  • geotermikus rendszerek teljes körű tervezése, állapotfelmérés
  • projektek vezetése, igény szerint aktív részvétel a kivitelezéseben
  • a szükséges pénzügyi struktúra kialakítása
  • kész geotermális rendszerek üzemeltetése

Geotermikus Projektjeink

Felébresztik tetszhalott álmából Kiskunhalast


Hamarosan kiderül, miképp hasznosítja kiskunhalasi kútját az EU-Fire Csoport. Eddig azért nem léphetett az évekkel korábban fúrt kút ügyében, mivel gúzsba kötötte a szabályozás. Most a kút mélyén egy olyan alternatíva látszik, amely hőenergia- és áramtermelésre egyaránt alkalmas.

Tovább a cikkre