Egészségügy: a hazai megoldás

Hogy senki ne legyen védtelen egy egyre veszélyesebb világban.

Elérhetőségek

egeszsegugy@eu-fire.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel segítenek a megrendelésben, a szállítás megszervezésében, a bérmunkák menedzselésében.

Biztonságot és minőséget kínálunk a hazai egészségipar meghatározó szereplőjeként

Áll egy gyár Mátészalkán, az ország egyik legmodernebb üzeme: egymagában képes biztosítani a hazai nitrilkesztyű- és fecskendőszükséglet 50-60 százalékát. És gyors is: akár 48 óra alatt megtölt egy kamiont sterilizált termékekkel. Kapacitásait külsős cégek is igénybe vehetik.

Felbolydult korban élünk, egymást követik a különböző járványok, a koronavírus sokadik hulláma rohamoz, Afrikában újra erőre kapott az ebola, majomhimlőről szólnak a hírek, miközben velünk maradtak megszokott kórokozóink is: az influenzavírustól a rotavírusig. Mindez elképesztő terhet ró az egészségügyre, ilyen vizsgálati/kezelési tempó mellett hiánycikk lett számos alapvető felszerelés. Ezek több mint 80 százalékát külföldről szerezte be Magyarország, csakhogy a nehéz idők átformálták az egészségipar és -kereskedelem logikáját. Most mindenki a nemzeti szükségleteket igyekszik kielégíteni elsőként, és csak a fennmaradó tételeket exportálja.

Az EU-Fire Csoport így azon dolgozik, hogy egyes alapvető egészségügyi eszközökből önellátó legyen az ország. És robotizált-automatizált mátészalkai, illetve kocsordi üzemünk képes is kielégíteni a hazai igények 50-60 százalékát, ha fecskendőről, nitrilkesztyűről, különböző sebészeti eszközökről, vagy éppen tűledobó tartályról van szó. (A nagyságrend érzékeltetéseképpen: több termékből évi 350 millió darabot képes produkálni a mátészalkai gyár.)

Alapvetés, hogy termékeinket folyamatosan teszteljük. Lényegében minden tétel visszakövethető, ellenőrizhető az alapanyag, beszállító, a gyártási folyamat.

Szigorú minőségbiztosítási rendszerünk alkalmazása különösen a nitrilkesztyűk esetében fontos, e termék előállításával ugyanis eddig senki nem próbálkozott Magyarországon, de Európában sem nagyon: a fél világ a távol-keleti beszállítóktól függött.

Tulajdonságait tekintve az EU-Fire Csoport nitirilkesztyűje előzi a legtöbb ázsiai konkurens terméket: nem szakad, nem csúszik, nem gyűrődik, nem „morzsálódik”, és ami legalább olyan fontos, mint a fizikai tulajdonságai: nem vált ki allergiás reakciókat. Így nemcsak az egészségügyben kézenfekvő választás, de az autóiparban, a vendéglátásban, a szépségiparban is.

Szolgáltatások

  • nitrilkesztyűk, fecskendők, injekciós tűk gyártása, csomagolása
  • sebészeti eszközök (többek között ollók, szikék, csipeszek) gyártása, csomagolása
  • egyes termékekből a megrendelés beérkezését követően 48 órán belül 32 raklapnyi (egy kamion) legyártása és sterilizálása
  • fémtermékek hőkezelése csúcstechnológiájú, egy köbméternyi árut befogadó hőkezelő kemencében
  • csomagolt termékek sterilizálása, nagy kapacitású (24 óra alatt 32 raklapnyi áru) berendezéssel
  • fémeszközök előállítása nagyteljesítményű présgépekkel

Egészségügyi termékeink

Egészségügyi Projektjeink

GINOP Plusz-1.2.1-21


Mert nemcsak az a fontos, hogy megépüljön a hazai egészségipar egyik bázisüzeme, de az is, hogy megújuló energiaforrásokra támaszkodjon. Célunk, hogy „házon belül” fedezni tudjuk az üzem egyes építményeinek energiaigényét.

Tovább a cikkre