Mérföldkövek

Az EU-Fire Csoport története dióhéjban. Itt az szerepel, ami nekünk fontos.

2001

Kovács Péter egyetemistaként megalapítja az EU-Fire Kft. elődjét

A történet egy diplomata házának felújításával kezdődött, a vállalkozás hamarosan a piac egyik sokat foglalkoztatott szereplője lett.

2005

A tulajdonos új utakat keres, fókuszban a fenntarthatóság

Az építőipart sújtó körbetartozások miatt Kovács Péter profilbővítésre törekszik, hosszú távú, fenntartható, környezetbarát ágazatot keres, kevés szereplővel.

2006 október

Az EU-Fire Kft. megalakítja geotermiai divízióját

Az új „lábat” Kovács Imre (a tulajdonos édesapja), illetve Kontra Jenő, a Budapesti Műszaki Egyetem tanszékvezetője irányítja.

2006 november

Indul a zöldbiznisz

Sorban készülnek kutatások, tanulmányok a gáz- és áramfogyasztást érdemben kiváltani képes fenntartható energiaforrások hasznosításáról, a geotermikus rendszerek megvalósíthatóságáról.

2007

A vállalkozás új nevet kap

Ekkor keresztelik át EU-Fire Ingatlanfejlesztő és Tanácsadó Kft.-re, a tulajdonosi érdekkörbe tartozó meglévő és újabb cégeket pedig EU-Fire Csoportnak nevezik.

2013

Elkészül a csongrádi kaszkádrendszer

A geotermikus megoldás olcsóvá és zölddé teszi az intézmények fűtését, illetve a város fürdőjének vízutánpótlása is megoldódik.

2016 április

Kovács Péter tagja lett az ETIP legfelső irányító testületének

Az Európai Bizottság által elismert Mélygeotermikus Európai Technológiai és Innovációs Platform (ETIP) képviseli a mélygeotermia-iparág érdekeit az EU-ban.

2016 június

Elkészül a kecskeméti távhőrendszer átállításáról szóló tanulmány

Több éves munkával térképezte fel az EU-Fire Csoport a város geotermális fűtésének lehetőségét, illetve elkészítette a megvalósítás technikai, kivitelezési, pénzügyi tervét.

2016 szeptember

Az Ökomenikus Segélyszervezet stratégiai partnere lett az EU-Fire Csoport

Azóta mindent megtesz cégcsoportunk, hogy jobbá és biztonságosabbá tegye nehéz sorsú kárpát-medencei gyerekek életét.

2018

Életmentő szívműtéteket támogat Kovács Péter és Kovács Imre

A Rotary Club Gift of Life program keretében több gyermek gyógyulását segítették elő. Szinte csoda volt, amikor egy aradi,  másfél éves, Down-kóros kisfiú életét mentették meg két bonyolult  műtéttel a szegedi orvosok.

2020 november

Startol a mátészalkai geotermikus rendszer

A város majdnem mindegyik távhővel fűtött lakásában, több mint 1650 otthonban az EU-Fire Csoport biztosítja a meleget.

2021 május

Gyártani kezd az EU-Fire Csoport kocsordi okosüzeme

A végletekig robotizált gyár a csúcstechnológiát képviseli a fémmegmunkálásban, korszerű fröccsöntő gépei pedig egészségügyi eszközöket állítanak elő.

2022 július

Átadják az EU-Fire mátészalkai egészségipari üzemét

Az évi többszáz milliós kapacitásra képes, teljesen automatizált üzem egymagában biztosítja az ország nitrilkesztyű- és fecskendőszükségletének 50-60 százalékát. És ez számos sebészeti eszköz esetében is igaz.


Mi vagyunk az EU-Fire Csoport!

Sokszínű cégcsoport az EU-Fire-é, a több mint húsz éve alapított, családi tulajdonban lévő vállalkozás számos üzletágban otthon van a geotermiától az egészségiparon át a sertéstenyésztésig. Egyvalami azonban minden érdekeltségében közös: a haszon nem jár egyedül, a profit mellett (sőt, néha előtt) egy fontos, nemes ügy is megtalálható.

Tovább a beszélgetésre

Aktualitások

Felébresztik tetszhalott álmából Kiskunhalast


Hamarosan kiderül, miképp hasznosítja kiskunhalasi kútját az EU-Fire Csoport. Eddig azért nem léphetett az évekkel korábban fúrt kút ügyében, mivel gúzsba kötötte a szabályozás. Most a kút mélyén egy olyan alternatíva látszik, amely hőenergia- és áramtermelésre egyaránt alkalmas.

Tovább a cikkre

Összes cikk