Bekerült a NATO beszállítói közé az EU-Fire Kft.


Járművekhez és fegyverekhez képes többek között speciális alkatrészeket és eszközöket gyártani az EU-Fire Kft. És immár meg is teheti, ugyanis megszerezte a számos előnnyel járó NATO-beszállítói minősítést.

Elitklub tagja lett az EU-Fire Kft.: bekerült az úgynevezett NATO-beszállítói minősítéssel rendelkező mintegy háromszáz magyarországi vállalkozás közé. A Honvédelmi Minisztérium határozta értelmében cégünk immár indulhat a NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon. Ám a minősítés megszerzése sokkal többet jelent egyszerű piacbővítési lehetőségnél.

  • Kiemelt minőségbiztosítás: a NATO-beszállítói cím elnyeréséhez az EU-Fire Kft. minden egyes, üzletágát átvilágították, hogy az üzleti folyamatok, a gyártási technológiák és eljárások, a pénzügyi műveletek, és így tovább, megfelelnek-e a rendkívül szigorú katonai sztenderdeknek. Nehezítő körülmény, hogy a honvédelmi tárca kizárólag a legalább három éve működő üzletágak esetében adja meg e minősítést.
  • Presztízs és bizalom: ugyan a minősítés a NATO Beruházási Programokon való részvételhez szükséges, ám a „civil” üzleti világban is hatékony bizalomerősítő tényező, hiszen megléte egyértelművé teszi: az adott vállalkozás kiváló termékeket gyárt, csúcstechnológiával, stabil üzleti háttérrel rendelkezik és transzparensen működik.
  • Erősödő jelenlét itthon és külföldön: az EU-Fire Kft. a minősítés birtokában nemcsak a hazai és az Észak-atlanti Szerződés tagállamainak védelmi piacára léphet be. Mivel a NATO-beszállítói cím nemzetközi, cégünk a civil külföldi piacokon is nagyobb sikerrel vetheti meg a lábát. Továbbá nemzetközi referenciákat szerezhet, illetve olyan partnerekkel építhet tartós üzleti kapcsolatokat, melyek megbízhatóságát a NATO mindenkor szavatolja.

Büszkeséggel tölt el, hogy ingatlanfejlesztői, mérnöki tapasztalatunk, geotermikus rendszerekről szóló tudásunk, kutatás-fejlesztési tevékenységünk, valamint a high-tech fém és műanyag-megmunkálás terén mutatott kompetenciánk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium elismerését, mondta Kerékgyártó József.

Az EU-Fire Kft. ügyvezető igazgatója szerint két, a végletekig robotizált-automatizált gyárunk Kocsordon és Mátészalkán számos speciális alkatrészt, eszközt képes előállítani, például járművekhez és fegyverekhez.

Ennél persze jóval sokrétűbb az üzemek tudása, amint az a felsorolásból kiderül.

  • CNC fém -és műanyag-megmunkálás
  • műanyag fröccsöntő szerszám tervezése és gyártása
  • műanyag fröccsöntött termékek előállítása
  • fém alkatrészek mechanikai felületkezelése

A minősítés elnyerése egy rendkívül összetett folyamat volt: Egyetlen példa: többek között igazolni kellett, hogy az utóbbi három évben az EU-Fire Kft. mikor, kinek, mit és milyen értékben végzett fémfeldolgozási, fémmegmunkálási, felületkezelési, fémalakítási, csomagolási, műanyag-feldolgozási munkákat. Mindenesetre – hangsúlyozta Kerékgyártó József – az EU-Fire most már szükség esetén szállíthatja egyedi alkatrészeit, eszközeit, megoldásait, köszönhetően a NATO-beszállítói címnek.