Dr. Kovács Imre előadása a geotermális energia hasznosításának lehetőségeiről a Neumann János Egyetemen


Dr. Kovács Imre „A geotermia és felhasználásának új lehetőségei” című előadása a geotermális energia hasznosításának különböző lehetőségeiről, legmodernebb technológiáiról, valamint gazdasági és környezeti előnyeiről adott tájékoztatást az érdeklődőknek.

A képekkel gazdagon illusztrált előadáson elhangzott, hogy a földkéregben tárolt hőenergia több ezer évre is fedezni tudná az emberiség energiafogyasztását. A geotermális energiát már most is sokrétűen használják, és Magyarország európai viszonylatban igazi geotermális nagyhatalom.

A Föld hője egyaránt alkalmas lehet családi és társasházak, vagy akár egész városok fűtésére. Az előadásból az is kiderült, hogy Kecskeméten is komoly lehetőségeket rejt a Föld mélye.

A hőenergia mellett villamos energiát is elő lehet állítani a geotermia segítségével: Magyarországon egy olyan egyedülálló erőmű épül, amely a legmodernebb és legígéretesebb geotermális technológia, az ún. EGS-technológia felhasználásával működik. Ez a hasznosítási mód a geotermia jövője lehet.

A rendezvényre a „A kutatási potenciál fejlesztése és bővítése a Pallasz Athéné  Egyetemen” című EFOP-3.6.1-16-2016-00006 pályázat keretében került sor.

www.uni-neumann.hu