Földrengés Törökországban: az EU-Fire Csoport is segít


Kiváló minőségű nitrilkesztyűket küld az elementáris földrengéstől sújtott Törökországba az EU-Fire Csoport. A mentőcsapatok elvonultak, most a túlélőkre és az újjáépítésre koncentrál az ország, de még nagyon sok segítségre lesz szüksége, hogy talpra álljon.

Egyszerre mozdult a világ – és benne Magyarország –, hogy csillapítsa a törökországi földrengés okozta sokkot. A magyar mentőalakulatok (egy hétnyi hősies erőfeszítés után) tegnap tértek haza – miután több tucat, a romok alatt rekedt felnőttnek és gyereknek „adták vissza” az életét.

A majdnem 25 ezer halálos áldozatot követelő természeti csapás következményeivel azonban még rengeteg dolga lesz Törökországnak, illetve a segíteni akaró és tudó külföldi vállalkozásoknak, szervezeteknek.

Az EU-Fire Csoport két meghatározó üzletága a geotermia és az egészségügy, ha úgy tetszik, tevékenységének középpontjában az ember áll. Így ebben a helyzetben sem habozott: tízezer prémium nitrilkesztyűvel segít, ezekre égető szükség van a kórházakban. Az adomány a török nagykövetség koordinálásával jut célba.