Minősített Családbarát Helyként támogatjuk munkatársainkat!


Első alkalommal osztották ki a tanúsító védjegyeket: öröm és büszkeség, hogy a több mint 1000 pályázó között a díjazottak között vagyunk, ezzel is értékelve cégünk, vezetőink ilyen munkáját, elkötelezettségét! Dr. Kovács Imre ügyvezetőnk Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól vette át az Uránia Nemzeti Filmszínházban a tanúsító védjegy díjat.

Amikor arról beszélünk, hogy Magyarország családbarát legyen, fontosak azok a helyek, ahol minden generáció jól érzi magát. Ezért van szükség a családbarát szemlélet támogatására, azoknak a helyeknek a kiemelésére, amelyek úgy tekintenek a családra, mint több generáció szoros szövetségére. Ha valahová családok érkeznek, fontos, hogy a különböző igényű legkisebbek és legidősebbek is jól érezhessék magukat. Ennek a szemléletnek az elterjedését segíti a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. minősítése – mondta.

Az a cél, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A többfokozatú rendszer azt garantálja, hogy végig lehessen kísérni ezt a folyamatot. A bronz fokozat után ugyanis lehetőség van elnyerni a későbbiekben az ezüst, illetve az arany fokozatot is.

Nemcsak a gyermekvállalás előtt állók, vagy a gyermekeket nevelők segítése fontos egy munkahelyen, hanem az idős hozzátartozójukat, szüleiket ápoló munkavállalók élethelyzetére is tekintettel kell lenni – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a munkavállalók számára vonzó lehet, ha egy cég családbarát, hiszen a minősítés a jó munkaerőt is bevonzza. A családbarát szemlélet mellett pedig az anyagi segítség sem elhanyagolható. Utalt arra, hogy a júliusban életbe lépett Családvédelmi Akcióterv kedvezményeit eddig 90 ezer család vette igénybe. Fontosnak nevezte, hogy legyenek szolgáltatások is, ezt a célt szolgálja, hogy 2022-ig folyamatosan bővülnek a bölcsődei férőhelyek.

Király Barbara védjegy programmenedzser, auditor elmondta, hogy több mint ezer szervezet nyújtott be pályázatot, közülük a helyszínen 150 mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalat, valamint szolgáltató vett át díjat.

Ma már a munka nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár több gyermeket is fel lehessen nevelni odafigyeléssel, szeretettel. A családbarát szemlélet harmóniát, megelégedettséget, jobb életminőséget biztosít mindenki számára – fogalmazott.

Az eseményt mások mellett a Magyar Állami Operaház gyermekkara, a Csillagszemű Táncegyüttes és a Snétberger tanítványok műsora színesítette. A fináléban pedig a Pál utcai fiúk című musicalből hangzott el a legnépszerűbb dal, egyebek mellett a Most múlik pontosan, az Azok a szép napok, a Remek a hangulatom és a Jégből vagyok című dalok között.