Geotermia Projektek

Távhő: Mosonmagyaróvár hátradőlhet, úgy negyven évre


Nyugat-Magyarország egyik meghatározó városa mindjárt geotermikus energiára állítja át távhőrendszerét – az EU-Fire Csoporttal partnerségben. A hosszútávú együttműködés eredményeképpen csökken a város gázfüggősége, és élhetőbbé válik a jövője.

Csongrádi Geotermikus Kaszkádrendszer


Számunkra fontosak a környezetbarát energiaforrások. Bízunk benne, hogy a csongrádi geotermikus projektet a jövőben számos követi még – és hosszú évek következetes helyi energiapolitikája fenntarthatóvá formálja a jövőt.

Tanulmány Karcag geotermikusenergia-felhasználási lehetőségeiről


Az EU-FIRE Csoport Karcag Város megbízásából részletes műszaki és gazdaságossági elemzést készített. Az önkormányzati intézmények fűtési és használati meleg víz előállítási költségeinek csökkentése érdekében geotermikus energia helyi lehetőségeinek felhasználásával” című elemzés részletesen feltárta, miképp válthatná ki a fosszilis energiahordozókat a város.

Felébresztik tetszhalott álmából Kiskunhalast


Hamarosan kiderül, miképp hasznosítja kiskunhalasi kútját az EU-Fire Csoport. Eddig azért nem léphetett az évekkel korábban fúrt kút ügyében, mivel gúzsba kötötte a szabályozás. Most a kút mélyén egy olyan alternatíva látszik, amely hőenergia- és áramtermelésre egyaránt alkalmas.

A mátészalkai geotermális távhőrendszer fejlesztése


A város távhőfűtés lakásainak zömében az EU-Fire Csoport geotermikus rendszere szolgáltatja a meleget. Miközben kis híján 1 millió köbméter gázt nem kell elégetnie a mátészalkai távhőcégnek: az energiafüggőség enyhül, a környezet fellélegezhet.

Tompai napelemes rendszerek


A faluban 4 kormányzati intézmény kapott támogatást napelemekre (mind a 4 épület 159 polikristályos modellt kapott, és együttesen teljesítményeik meghaladják a 44,5 kW teljesítményt). Ez a fejlesztés nemcsak környezetbarát energiát, hanem olcsóbb áramforrást is biztosít.

Kecskeméti Geotermikus Fűtésrendszer


A Kecskeméten jelenleg működő távhőrendszer a hőt földgázüzemű hőerőművel állítja elő, gázkazánok és gázmotorok segítségével. Az önkormányzat célkitűzése, hogy a település energiaellátása a lehető legnagyobb mértékben független legyen a földgáztól és a fosszilis tüzelőanyagok áringadozásától és így csökkenjen a végfelhasználók számára kiszabott ár. A projekt célja, hogy megépüljön egy új, geotermikus hőközpont, amely a meglévő …